Tri tvrtke vladaju Adventom

Written by on 28/11/2019

Zagrebački Advent počinje ovu subotu, a na njemu su tri ključne tvrtke povezane s gradonačelnikom Bandićem dobile najbolje pozicije da postave svoje kućice i to bez natječaja, piše Index.

To su tvrtka Demo Rebus vlasnika Denisa Mohenskog, kojeg s gradonačelnikom Bandićem veže prijateljstvo s njegovim vozačem Zdravkom Krajinom. Zatim tvrtka Kokoš ili jaje povezana s Damjanom Ljuštinom, sinom Bandićeva dugogodišnjeg bliskog suradnika Duška Ljuštine, te tvrtka Pepermint d.o.o. Tomislava Ricova, čija je sestra savjetnica gradonačelnika.

Zanimljivo, sve su tvrtke najprije predstavljene kao organizatori na konferenciji za medije, no dozvole su dobile tjedan dana poslije.

…komentirao nam je Renato Petek, gradski zastupnik Naprijed Hrvatska – Progresivni savez. Da gradonačelnik Bandić monetizira Zagreb za interes ljudi koji su s njime povezani, istaknuo je i SDP-ov Gordan Maras:

Što se tiče cijena kućica, one se kreću od 30 do preko 100 tisuća kuna, a ove će ih godine na zagrebačkom Adventu biti oko 250. Građani i turisti na njima sveukupno potroše više od pola milijarde kuna, pa Index dolazi do računice da organizatori od iznajmljivanja kućica, koje su prethodno dobili po niskoj cijeni od Grada Zagreba, zarade oko 13 milijuna kuna.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST