Ivica Todorić se predao policiji

Written by on 07/11/2017

Foto: eumostwanted.eu

Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9:04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijskoj stanici u Londonu gdje je i uhićen po Europskom uhidbenom nalogu.

Iz izvora bliskih Todoriću, N1 televizija doznaje da se sam predao policiji. U postaju je došao u pratnji svojih britanskih odvjetnika, a njegovi suradnici očekuju da će, nakon toga, Todorić biti pušten na slobodu uz jamčevinu.

Njegovo uhićenje komentirao je premijer Plenković: Primio sam tu informaciju tijekom Interlibera da se Todorić predao policiji. Sve je to sukladno Europskom uhidbenom nalogu kojeg je izdala hrvatska policija. Sada slijedi uobičajena procedura, rekao je premijer i pojasnio: Postoji uobičajen slijed događaja sukladno zakonu kojeg smo usvojili. Todorić ima prava kao okrivljenik i vjerujem da će ih koristiti i ne želim o vremenskim okvirima špekulirati. 

Na upit je li naše pravosuđe znalo gdje se Todorić nalazi i je li Britancima dojavilo njegovu adresu Plenković je odgovorio: Ne znam, to je stvar naših tijela koja su nadležna, sigurno ne izvršnih vlasti.

I u DORH-u i u Županijskom državnom odvjetništvu koje vodi cijeli postupak, ali i na samom Županijskom sudu, čekaju razvoj događaja u Londonu. Todorićev odvjetnik Čedo Prodanović potvrdio je pak jutros da su uložili žalbu na rješenje o istrazi protiv Ivice Todorića. Ipak tada nije htio ništa komentirati vezano uz adresu i špekulacije o Todorićevoj predaji policiji u Londonu, što je ovaj kasnije tijekom dana napravio.

O tome zna li gdje je Ivica Todorić upitana je jutros i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Ne znam njegovu adresu, čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam na kojoj adresi, rekla je predsjednica. Pojasnila je i suprotstavljene stavove u odnosu na premijera Plenkovića oko istražnog povjerenstva za Agrokor.

Želim da je sve transparentno, da javnost zna istinu. Svjesna sam da su postojala zakonska ograničenja, ali mislim da je fleksibilnost potrebna i da se zakoni mogu mijenjati kad je interes javnosti velik i da se raščisti situacija tako da svi koji su krivi i koji su doveli do ove situacije s Agrokorom za to i odgovaraju. Ovo je doista najveći skandal i afera koja jako utječe na stabilnost gospodarstva, kreditore i kooperante, ustvrdila je Grabar Kitarović.

Podsjećamo, ranije je objavljeno da hrvatske vlasti  točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnulog Agrokora te su o tome informirale britanske kolege. Kako bi prevenirao moguće uhićenje, Todorić se sam predao, nakon čega će navodno njegovi odvjetnici odmah pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkog progona.

N1 neslužbeno doznaje i da je Todorić navodno posljednjih dana skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Podsjećamo i da je Ivica Todorić prošlog tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, na što je on putem svog bloga poručio kako hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu točnu adresu.

Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga, komentirao je Ivica Todorić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST