Timski rad: Kovač, Stier i Penava najavili kandidature na unutarstranačkim izborima u HDZ-u

Written by on 25/01/2020

Foto: n1

Tri istaknuta člana HDZ-a Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava najavili su svoje kandidature na unutarstranačkim izborima na koje će izaći kao tim. Miro Kovač kandidirat će se za predsjednika, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bit će kandidat za zamjenika predsjednika, a saborski zastupnik Ivo Stier za potpredsjednika stranke, objavili su na konferenciji za novinare.

Miro Kovač 
jerekao kako su se osjetili pozvanima nakon poraza na izborima za što, kako je istaknuo, nitko u HDZ-u nije preuzeo odgovornost.

– Moramo vratiti HDZ na Tuđmanov kolosijek. Apsurdno je da se govori da birači nisu shvatili poruke, dodao je.

Kovač je objasnio i što ih je motiviralo na ovaj potez.

“Rekao bih okolnosti u kojima se nalazi naša stranka koja je stožerna stranka, državotvorna stranka hrvatskog naroda. Očito je potreban zaokret. Birači su to jasno poručili na dvama izborima, na europskim i predsjedničlkim, postigli smo u oba slučaja rezultat koji je nezadovoljavajući. Doživjeli smo neuspjeh posebno na predsjedničkim izborima, gdje smo izgubili predsjednicu Republike”, rekao je Kovač. 

Ivan Penava rekao je kako daje nedvojbenu potporu Miri Kovaču za šefa HDZ-a i Davoru Ivi Stieru za mjesto potpredsjednika.

Svojim je sugrađanima poručio da ne namjerava napustiti Vukovar.

– Moram reći, ispred funkcije čelnika Vukovara, da je kandidatura za ovo mjesto na tragu i motivu nekoliko upita koje imam zadnjih dana, a tiču se određenja mog odlaska ili ostanka u Vukovaru. Želim otkloniti svaku pomisao da ću napustiti Vukovar, poručio je Penava.

Davor Ivo Stier podsjetio je kako su članovima HDZ-a obećali da će na sljedećim izborima moći izravno birati vodstvo stranke.

– Zato smo danas ovdje predstavili opciju za promjene. Neki mogu biti zadovoljni kako stranka funkcionira, s rezultatima, ali puno je ljudi koji su za promjene, koji žele čuti i razumjeti poruku birača, i na europskim i na predsjedničkim izborima, a oni su poslali bar dvije jasne poruke. Jednu vezanu uz borbu protiv klijentelizma i drugu za identitet. Zato danas ovdje imamo zajedno press konferenciju, rekao je.

“Tu nema prostora za sektaštvo, želimo sučeliti ideje da izađemo jači”, rekao je Stier.

Podsjetimo, u petak je održan sastanak Predsjedništva HDZ-a na kojoj je odlučeno da će se izbori za predsjednika stranke, zamjenika i četiri potpredsjednika održati 15. ožujka.

Te funkcije biraju se izravno, dakle modelom jedan član, jedan glas. Izborni Sabor HDZ-a bit će 16.svibnja i na njemu ce se delegatski birati članovi Predsjedništva.

Od 21. veljače do 14.ožujka birat će se temeljni ogranci, od 16. ožujka do 18. travnja birat će se općinske i gradske organizacije HDZ-a, od 20. travnja do 3. svibnja birat će se županijske organizacije i zagrebački gradski odbor.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST