The Weeknd album Dawn FM

Written by on 17/01/2022

Glazbene vijesti Radija 101 siječanj 2022
The Weeknd je objavio novi album.

Peti studijski album je izašao u petak 7.1. Zove se Dawn FM Na njemu gostuju Tyler, the Creator, Lil’ Wayne, glumac Jim Carrey, pa čak i čuveni Quincy Jones koji će u ožujku imati 89 godina. Quincy Jones je producent najpoznatijih albuma Michaela Jacksona.
Omot je intrigantan. Na njemu je The Weeknd kao starac. I dok se velika većina ljudi želi pomladiti, barem na fotkama različitim digitalnim alatima, The Weeknd ide obrnutim putem.

Play lista
01 Dawn FM
02 Gasoline
03 How Do I Make You Love Me?
04 Take My Breath
05 Sacrifice
06 A Tale by Quincy
07 Out of Time
08 Here We Go… Again
09 Best Friends
10 Is There Someone Else?
11 Starry Eyes
12 Every Angel Is Terrifying
13 Don’t Break My Heart
14 I Heard You’re Married
15 Less Than Zero
16 Phantom Regret by Jim

The Weekndov predzadnji album je After Hours (2020). U proljeće prošle godine snima hit „Take My Breath“ te tu i tamo radi s drugim poznatim glazbenim zvijezdama poput Ariane Grande „Save Your Tears“, Post Malone „One Right Now“, FKA Twigs „Tears In The Club“. Glumio je u HBO seriji The Idol. Za ovo ljeto najavljuje After Hours Tours (turneju).
Prošle godine u proljeće je The Weeknd pobrao najviše prestižnih nagrada časopisa Billboard, apsolutno najstarijeg a vjerojatno i najutjecajnijeg svjetskog glazbenog časopisa. Nagrada se odnosila za 2020. godinu.
Billboard Music Awards dodjeljuje se svake godine, baš poput još poznatije Grammy nagrade.
Za 2020. godinu The Weeknd je bio nominiran za 16 nagrada a osvojio ih je deset uključujući onu u kategoriji Top Artist.
Prije dvadeset godina, 25.8.2001. u avionskoj nesreći na Bahamima smrtno je stradala R&B pjevačica i glumica Aaliyah. Nesreća se dogodila za vrijeme snimanja video spota. Imala je samo 22 godine. Postigla je mnogo. Nominacija za Grammy nagradu, single hit „Back & Forth“. U prosincu 2021. je The Weeknd interpolirao svoj glas u originalnu pjesmu „Poison“ koju je Aaliyah snimila za svog života.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST