Sveučilište u Zagrebu tuži studenta

Written by on 12/12/2017

Foto: Screenshot HRT

Priča o Hrvatskim studijima dobila je i svoju novu epizodu.

Po nekim informacijama danas istječe rok do kojeg predstavnici Hrvatskih studija, na adresu Ministarstva obrazovanja i Agencije za znanost i visoko obrazovanje moraju predati očitovanje o svim poduzetim i od Ministarstva propisanim koracima koje su Hrvatski studiji morali zadovoljiti da bi se izborili za status fakulteta.

U posljednje tri godine, Hrvatski studiji su u svom radu morali poduzeti mnoga poboljšanja kako bi nastavili svoju utrku za titulom fakulteta, no napravili su upravo suprotno. Naime, zahvaljujući svom trenutnom vodstvu, koje je postavio rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, uspjeli su od Sveučilišnog centra degradirati na Sveučilišni odjel.

Na osnovu njihovog očitovanja ministrica Blaženka Divjak morat će uskoro donijeti odluku daje li Hrvatskim studijima „dopusnicu„ za daljnji rad ili ne.

Na loše i totalno konfuzno ponašanje današnjeg vodstva upozoravali su studenti, bunili su se profesori, no od toga nije bilo baš prevelike koristi, a privremeno vodstvo Hrvatskih studija nije se baš uzbuđivalo.

Tu je također i novi potez rektora Borasa koji je podosta zaprepastio cijelu akademsku zajednicu. Naime, Sveučilište u Zagrebu, zastupano po rektoru Borasu podnijelo je tužbu protiv Luke Kovača, studenta Hrvatskih studija. Tužba je podnesena Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, a u njoj se navodi kako je Kovač 2. studenog 2017. dao izjavu u vezi s provalom u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima.

Ne mogu sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge, izjavio je tada student Kovač.

O ovoj tužbi, kao i o stanju na Hrvatskim studijima razgovarali smo sa sindikalnim povjerenikom, prof. Tomislavom Janovićem:

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST