SVEČANOSTI U POVODU 100. OBLJETNICE PRIJENOSA POSMRTNIH OSTATAKA ZRINSKOG I FRANKOPANA U HRVATSKU

Written by on 30/04/2019

SVEČANA AKADEMIJA / POLAGANJE VIJENCA

U 20,00 sati, u Kuli nad Kamenitim vratima, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozdravit će prisutne na svečanoj akademiji u povodu 100. obljetnice prijenosa posmrtnih ostataka Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Hrvatsku.

Prisutnima će se obratiti i predsjednik HAZU Velimir Neidhardt, predsjednik Matice hrvatske Stipe Botica, ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Dinko Čutura te veliki meštar Družbe Braća hrvatskog zmaja Nevio Šetić.

Obilježavanje obljetnice organizira Družba Braća hrvatskog zmaja u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Maticom hrvatskom, Hrvatskim državnim arhivom i Zrinskom gardom Čakovec.

Prije svečane akademije, u 17,00 sati, krenut će svečani mimohod od zgrade HAZU na Zrinjevcu do Katedrale koji će predvoditi povijesne postrojbe Hrvatske vojske.
Nakon mimohoda, u 17,45 sati, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Sunčana Glavak i veliki meštar Družbe Nevio Šetić položit će lovorov vijenac na grobnicu iza oltara u Zagrebačkoj katedrali, a u 18,00sati održat će se sveta misa koju će predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST