Sve škole u Hrvatskoj štrajkat će do ispunjenja zahtjeva!

Written by on 19/11/2019

Foto: http://radiobet.eu

Danas nema nastave u cijeloj Hrvatskoj, a tako će biti i narednih dana. Naime, prosvjetari kreću u frontalni štrajk. To znači da će štrajkati sve škole, svaki dan, sve do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.

Tu su informaciju sinoć potvrdili školski sindikati. Na Facebooku su najavili i da će organizirati razne oblike “industrijskih akcija tijekom ovog tjedna”, a među njima i veliki prosvjed 25. studenog u Zagrebu.

Više informacija dat će na konferenciji za novinare u 10 sati, a tada će objaviti i rezultate izjašnjavanja među članstvom o posljednjoj ponudi Vlade.

Iz Ministarstva rada za Jutarnji su rekli kako Vlada ostaje pri svom stavu. A to je da je sindikatima sve udovoljeno te im se neće platiti dani u štrajku nakon 15. studenoga, kada su odbili još jednu ponudu Vlade.

„Zahtjevi sindikata uvaženi su kroz povećanje osnovice od 6,12 posto u idućoj godini, i dodatnih dva posto od 1. srpnja ako ne bude donesen novi model koeficijenata plaća u javnim službama“, poručili su iz Ministarstva te još jednom pozvali učitelje i nastavnike da preispitaju svoju odluku o štrajku.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST