Od sutra na cestama morate imati zimsku opremu; Evo kakve su u suprotnom kazne

Written by on 14/11/2017

Vozači od sutra, 15. studenoga pa sve do 15. travnja iduće godine na svojim vozilima moraju imati zimsku opremu. Ona se odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila Oružanih snaga RH.

Također, zimska oprema može biti obvezna na pojedinim cestama prije ili nakon tog razdoblja, ovisno o trenutnim vremenskim uvjetima, odnosno u slučaju snijega ili poledice.

Prema novom Pravilniku o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama, pod zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N, čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tone, podrazumijevaju se četiri zimska pneumatika (M+S) ili četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 milimetra i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Zimska oprema za autobuse podrazumijeva pak lance na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače.

Osim što je vožnja s ljetnim gumama u zimskim uvjetima svojevrsni rulet na kotačima, zatekne li vas bez zimske opreme policija, prijeti vam novčana kazana u iznosu od 700 kuna.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST