Sud u Londonu sutra odlučuje o izručenju Todorića

Written by on 09/04/2018

Nacrt na temelju kojega bi se trebala postići nagodba sa vjerovnicima Agrokora, usuglašen je, a potpisi se očekuju sutra!
Ruskim bankama ide najveći paket dionica. Sberbanka bi tako trebala dobiti oko 30, a VTB banka 14 posto Agrokora – sveukupno 44 posto! Ruske banke, podsjećamo, imaju velika potraživanja – Sberbank 1,1 milijardu eura, a VTB bank 300 milijuna eura.

Vlasnici Agrokorovih obveznica, među ostalim i Knighthead Capital, imat će oko 23 do 25 posto Agrokora. Domaće hrvatske banke držat će 10 posto a domaći dobavljači držat oko osam posto.

Dobavljači koji su isporučivali robu na kraju će pretvoriti dugove u četiri do šest posto udjela u koncernu. Prema posljednjim izračunima, ostalo im je još 214 milijuna eura starog duga kojeg će pretvoriti u kapital. Vrijednost Agrokora procijenjena je na 2,6 milijardi eura.

U međuvremenu je Trgovački sud odobrio još tri mjeseca za zaključivanje nagodbe što je dovoljno i istovremeno i krajnji rok za tehničku provedbu nagodbe.

Također, osnivač Agrokora Ivica Todorić u utorak bi se, 10. travnja, trebao pojaviti na sudskom ročištu u Londonu u povodu zahtjeva za izručenjem Hrvatskoj čije ga pravosuđe traži zbog slučaja Agrokor. O svemu tome razgovarali smo s nezavisnim istraživačkim novinarom Domagojom Margetićem:


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST