Stravične fotografije djece iz Klinike Fran Mihaljević

Written by on 29/01/2019

Inspekcija Ministarstva zdravstva jučer je hitno poslana u Kliniku za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”.

Sve se dogodilo samo nekoliko sati nakon što je majka petomjesečnih blizanaca, koji su ondje na liječenju, bolnicu prozvala za nemar.

Majka Ana Treščec na Facebooku je objavila šokantne fotografije djece u zapuštenom stanju s upalama i ranama na stražnjici i intimnim dijelovima tijela, jedno je dijete bilo vezano za krevetić, a oko ruku su imali zavezane role wc papira.

Kazala nam je da su dječaci u zaraznoj bolnici završili nakon što su dobili gripu, a za vrijeme bolesti dobili su i rota virus. Zatečeni prizor ju je šokirao:

U jednako lošem stanju zatekla je i drugog dječaka:

Ravnateljica Klinike Fran Mihaljević Alemka Markotić u priopćenju je navela kako je klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti. Istaknula je i kako se u određenim bolestima može pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika:

..govori Goran Tešović, pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”:

Osim strašnog crvenila, ljude je šokirala i činjenica da su dječica bila vezana za krevet. Pročelnik Zavoda Goran Tešović objasnio nam je da su to privremene mjere gdje moraju labavo vezati ruku da ne bi došlo do ozljeđivanja djeteta kada su ona hospitalizirana bez prisustva roditelja:

No, majka se požalila i na izrazito neprofesionalno ponašanje medicinskog osoblja. Tvrdi da kada je sa sestrama koje su bile u smjeni probala o tome razgovarati – one su joj odbrusile da ne mogu svakih pet minuta presvlačiti djecu, te da ih je omela u ispijanju kave!

Na te prozivke, pročelnik Zavoda Tešović odgovara:

Imaju li uopće na tom odjelu dovoljno medicinskog osoblja?

Strašne slike izazvale su lavinu reakcija, pa je tako i Udruga RODA – roditelji u akciji poručila da je ovo humana i profesionalna katastrofa. Daniela Drandić nam je rekla:

U slučaj je uključen i DORH, jer ih je ravnateljica Klinike zvala zbog prijetnje smrću liječnicima na društvenim mrežama. Majka djece zbog toga izražava žaljenje i još se jednom ispričava:

Odmah po saznanju za ovaj slučaj reagiralo je Ministarstvo zdravstva. Uputili su zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike te je hitno obavljen i inspekcijski nadzor.

Rezultati tog nadzora trebali bi biti poznati danas, a u podne je počeo i sastanak majke s ravnateljicom zarazne bolnice.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST