Stop nepoštenim trgovačkim praksama!

Written by on 18/03/2019

Europski parlament podržao je Prijedlog direktive o nepoštenim trgovačkim praksama u odnosima među sudionicima u lancu opskrbe hranom. Stop nepoštenim trgovačkim praksama u poljoprivredi , poručili su europerlamentaci!

Ovo je pobjeda malih nad velikim koja bi trebala olakšati život poljoprivrednicima na zajedničkom europskom tržištu , poručila je hrvatska europarlamentarka Marijana Petir.

Cilj je ovoga prijedloga ograničiti nepoštene trgovačke prakse pri čemu nova Direktiva izrijekom zabranjuje šesnaest praksi u odnosima između poljoprivrednika tj. proizvođača i otkupljivača odnosno trgovaca.

 

Ovo će održati stabilnost tržišta, povećati primanja poljoprivrednih proizvođača, te poboljšati konkurenciju u poljoprivredi, poručila je Petir!

Još je jedna stvar u ovoj priči važna…

Sve ovo znači da poljoprivrednik više ne bi trebao plaćati greške trgovaca. Šteta prouzročena nepoštenim trgovačkim praksama procjenjuje na više od 10 milijardi eura godišnje na EU razini.
Upravo nepoštenu trgovačku praksu mladi navode kao jednu od glavnih prepreka za bavljenje poljoprivredom. Ukoliko se taj problem uskoro ne riješi, budućnost poljoprivrede i opskrbe hranom biti će dovedena u pitanje“, upozorila je Petir.

Spomenimo na kraju da projekt #ovajputglasam – koji ima cilj mobilizirati građane da u što većem broju izađu na izbore za Europski parlament u svibnju – dobiva sve snažniju poruku diljem EU-a. U Hrvatskoj se ovoj nestranačkoj institucionalnoj kampanji EP-a pridružilo više od 16.000 građana.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST