Što stoji iza smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak?

Written by on 05/12/2019

Foto: Screenshot N1

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak smijenilo je docenta Boru Nogala dužnosti ravnatelja. Kao razlog za smjenu naveli su da je posljednjih sedam godina zaposlio desetak liječnika, a da za to nije dobio odobrenje Upravnog vijeće bolnice.

U četvrtak je u bolnici održana konferencija za medije, no Nogalu je bio zabranjen dolazak pa se javnosti, suznih očiju, obratio ispred bolnice na Srebrnjaku:

Kao mogući povod za smjenu, naveo je želju za preuzimanjem i kontrolom nad projektom Dječje bolnice Srebrnjak. Ona je u srpnju ove godine potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u Hrvatskoj financiran iz EU fondova, vrijednosti 60 milijuna eura.

Inače, na čelu Upravnog vijeće bolnice, koje je smijenilo dr. Nogala, je prof. dr. Ana Stavljenić Rukavina, koja zapravo gradonačelniku Bandiću vodi gradsku zdravstvenu politiku. Za vođenje Dječje bolnice Srebrnjak i tijekom posljednjih godina bilo je nekoliko zainteresiranih kandidata, a navodno najveće izglede ima odnedavni član Bandićeve stranke i bivši ministar zdravstva Siniša Varga, piše Jutarnji list.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST