Što smišlja Milan Bandić?

Written by on 10/09/2019

Milan Bandić dat će ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba i ući u utrku za predsjednika Republike, piše Nacional.

U slučaju poraza Bandić bi podržao Kolindu Grabar Kitarović.
Potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade. Nova zagrebačka gradonačelnica, kako piše Nacional, u tom slučaju postaje Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

O Bandićevoj mogućoj kandidaturi počelo se govoriti nakon proslave Oluje u Kninu. Bandić je tada kazao kako je Hrvatskoj potreban novi Tuđman te usput najavio kako će nešto reći krajem rujna.

 

…kratko je danas ovu vijest komentirao sam Milan Bandić!

O kakvim se ovdje „spačkama“ i manevrima radi pitali smo glavnog urednika Nacionala Berislava Jelinića!

 

Nacionalu su ovu vijest potvorila dva izvora iz Bandićeve blizine ali su oni tu informaciju već proširili neformalno i u krugove bliske vrhu HDZ-a!

 

Naravno da je Bandić ovu operaciju zamislio na način da ga zamijeni njegova odana suradnica , sadašnja zamjenica Jelena Pavičić Vukičević. I naravno da on računa zadržati ključne utjecaje na sva zbivanja u Zagrebu upravo kroz nju.

 

Bandić tako dobiva vremena da radi ono u čemu je najbolji, da okuplja svoje žetončiće , kako naziva ljude koji iz portfelja SDP-a kapaju u njegovu stranku. Sve je ovo izazov za premijera Plenkovića!

 

…naglasio je glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić !

 

Zaključno možemo reći da kada je Milan Bandić u pitanju „ništa nas ne može iznenaditi“. Prije nekoliko tjedna, kada je najavljivao svoje rujansko iznenađenje, apsolutno nikome ništa nije bilo jasno, ni na ljevici ni na desnici.

 

U svakom slučaju ovdje se radi o dobro smišljenom planu. Druga je stvar hoće li on uspjeti. Pred nama su predsjednički a sljedeće godine i parlamentarni izbori. Još ćemo se mi nagledati i naslušati svakakvih kombinatorika!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST