STATUS SLUŽBENE OSOBE ZA DJELATNIKE JAVNIH SLUŽBI

Written by on 11/07/2019

Na početku sjednice Vlade premijer Plenković je izrazio sućut obitelji ubijene socijalne radnice Blaženke Poplašen. Osudio je zločin u Đakovu i kazao kako se nada da će se teško ranjeni pravnik Ivan Pavić oporaviti.

Premijer je izvijestio i da su dogovorili tri točke koje mogu učiniti kako bi se popravio status socijalnih radnika:

Potrebno je unaprijediti i međuresornu suradnju, dodao je Plenković te najavio da će socijalni radnici dobiti status službene osobe:

Ministrica Divjak zatražila je da status službene osobe dobiju i obrazovni radnici..

 

Također, slična inicijativa dolazi i od radnika u zdravstvu, a postoji mogućnost da status službene osobe dobiju i zaposlenici porezne uprave i carine. Ministar financija Zdravko Marić:

Idemo na komentare;

 

…kaže predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić

 

Iako djelatnici državnih službi imaju status službenih osoba a njima pripadaju i porezna i carinska uprava , niti to ih ne štiti uvijek od potencijalnih napadača!

 

…govori Rino Štorić, predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske

 

Napad na službenu osobu puno se drugačije tretira i kažnjava nego na neku drugu osobu. Zdravstveni radnici nemaju status službenih osoba čak i nakon učestalih napada s početka ove godine.

Javna pisma vladi i premijeru nisu urodili plodom nego je samo promijenjen način na koji se tretira napad na zdravstvenog radnika, takav napad nije više prekršajno nego kazano djelo!

 

…govori Renata Čulinović Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata.

 

Da li doista netko treba izgubiti život na svom radnom mjestu da bi premijer našao vremena saslušati i poduzeti prijeko potrebna mjere kako bi se zaštitili djelatnici javnih službi, zaključak je na kraju ovog priloga!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST