StartItUp 2021 – vrijeme je da startaš sa svojom idejom! Konferencija i natječaj, edukacija i izazov!

Written by on 19/03/2021

Foto: PR

StartItUp je projekt u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) namijenjen studentima s glavnim ciljem da mladim i budućim poduzetnicima približi svijet startupa – njihovu kulturu, sve prednosti i izazove, te nošenje s istima. Studentima koji imaju inovativne ideje prioritet je ovim projektom osigurati edukativni i financijski poticaj te ih motivirati na prve korake u pokretanju poslovanja baziranog na njihovim idejama.


StartItUp 2021 se sastoji od radionica, natjecanja, konferencije i networking afterpartyja, a započeo je otvaranjem prijava  koje traju od 15.3.2021. do 15.4.na ovom linku https://forms.gle/D7aHE8syFDQsGEC67

Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti koji imaju inovaciju ili ideju za pokretanje vlastitog poslovanja. Nakon prikupljenih prijava slijede organizirane edukativne radionice kako bi prijavljeni natjecatelji što uspješnije prezentirali svoju ideju na manifestaciji StartItUp koja se održava 21. i 22. svibnja 2021.
Prvi dan rezerviran je za natjecateljski dio, dok će dan nakon, na samoj konferenciji, sudionici dobiti priliku čuti:

  • kako ideju pretvoriti u stvarnost, od osnivanja startupa do njegove uspješnosti na domaćem i stranom tržištu,
  • motivacijske priče uspješnih poduzetnika i osnivača startupova,
  • informacije o financiranju poslovanja,
  • raspravu o pogodnosti političkog okruženja – kako zadržati startupove unutar Hrvatske.

U sklopu konferencije, 22. svibnja, stručni žiri proglasit će pobjednika za kojega je osiguran bogat nagradni fond dok će svi prijavljeni kandidati dobiti zanimljive sponzorske nagrade. Najinteraktivniji dio ovog projekta predviđen je za kraj drugog dana, kada je na programu networking afterparty na kojem će se svi sudionici, uz domjenak, družiti, izmjenjivati dojmove, iskustva i, najbitnije, kontakte.

Cilj provedbe projekta StartItUp je osvijestiti, potaknuti i ohrabriti studentsku populaciju na pokretanje vlastitog poslovanja i stvaranje domaćeg, ali i inozemnog poduzeća. StartItUp 2021 će zahvaljujući sudionicima, predavačima i moderatorima, koji posjeduju iskustvo, znanje i sredstva, omogućiti studentima-natjecateljima prve korake ka ulasku u startup svijet.
Projekt će se održati na adresi Trg žrtava fašizma 1, u prostorijama SquareOne coworkinga – generalnog partnera i prijatelja projekta.

SquareOne coworking

Također, za vrijeme trajanja projekta, već postojeći hrvatski startupovi i poduzeća koja potiču inovativnost imat će priliku postaviti svoje info pultove gdje se mogu promovirati i predstaviti studentima kao budući poslodavci.  Ideja je da se studentima na ovaj način otvore vrata za ulazak u svijet biznisa te olakša pristup kontaktima i profesionalcima poslovnog i startup svijeta.

Organizacijski tim konferencije čine studenti koji su članovi Hrvatske studentske asocijacije. Sudionici i uzvanici konferencije vodeći su ljudi državnih institucija, profesori s raznih fakulteta, osnivači uspješnih startupova ili onih tek u početku, samostalni investitori, predstavnici različitih fondova, stručni predavači te studenti, dok su kandidati za prijave svojih poslovnih ideja i osvajanja novčanih nagrada isključivo studenti.


Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST