Snažan potres zahvatio područje Petrinje i Siska

Written by on 28/12/2020

Jak potres magnitude 5 stupnjeva po Rihteru pogodio je jutros u 6. 28 područje 5 kilometara od Petrinje i jugozapadno od Siska na dubini od 2 kilometra. Potres se osjetio i na području Zagreba te čitave središnje Hrvatske, a prema nekim informacijama osjetio se i u Rijeci.

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut potvrdio je kako nema dojava građana o štetama u Zagrebu, dok su u Sisku i Petrinji zabilježene značajne štete na zgradama.

Iz Seizmološkog zavoda poručili su kako su, zbog jačine potresa, mogući i naknadni, no da se to ipak ne može predvidjeti.

Navode da ovaj potres, s obzirom na udaljenost od epicentra, u već oštećenom Zagrebu ipak ne bi trebao uzrokovati dodatne štete, a seizmolog Ivica Sović građanima je poručio da je situacija mirna te da svakako budu oprezni pri kretanju gradom.

Civilna zaštita pozvala je građane koji izlaze na ulice zbog eventualne opasnosti od potresa, da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera, a za sve one kojima bi mogla zatrebati pomoć gradskih službi zbog eventualnih šteta uzrokovanih potresom, otvorene su besplatne telefonske linije – 0800 8802 i 0800 8805.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST