Smiljana Srnec ostaje u pritvoru

Written by on 12/07/2019

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja

Optužno vijeće produljilo je istražni zatvor Smiljani Srnec, protiv koje je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pred Županijskim sudom podiglo optužnicu zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić.

Srnec se u optužnici tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu, svojoj tada 23-godišnjoj sestri zadala najmanje pet udaraca tvrdim predmetom u glavu, od kojih je žrtva i preminula. Nakon toga, tijelo žrtve 15 je godina bilo skriveno u škrinji u obiteljskoj kući.

Glasnogovornik tužiteljstva Darko Galić rekao je kako je optuženoj produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Odvjetnik optužene, Krešimir Golubić, za Jutarnji je rekao kako obrana smatra da je podizanje optužnice preuranjeno jer je nakon provedene istrage stupanj sumnje da je okrivljena počinila kazneno djelo, manji nego što je bio na početku postupka.

Srnec se po važećem rješenju u istražnom zatvoru nalazi do 16. srpnja, do kada Županijski sud treba odlučiti o produljenju istražnog zatvora.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST