SLUŽBENO JE: AGROKOROVE FIRME VRIJEDE 13 MLRD. MANJE NEGO ŠTO JE TVRDIO TODORIĆ

Written by on 05/10/2017

Foto: Screenshot N1

Vrijednost bilance Agrokorovih kompanija je smanjena za 13 milijardi kuna u odnosu na vrijednosti prikazane u financijskim izvješćima, konstatirao je izvanredni povjerenik Ante Ramljak tijekom prezentacije dugo iščekivanog revizorskog izvješća Agrokorovih kompanija novinarima.

Prvi je to dio nalaza revizije financijske situacije u Agrokoru, a drugi dio nakon kojega bi napokon trebalo postati jasno je li Todorić sa svojom upravom doista lažirao bilance, trebao bi biti poznat sljedećeg tjedna.

Konzum najgori

Revizija je pokazala da je u prošloj godini ostvaren neto gubitak od 2,2 milijarde kuna, od čega u Konzumu 1,9 milijardi kuna. Loše stoji i Tisak, a najbolji dio koncerna su prehrambene kompanije, ustvrdio je Ramljak dodavši da one ostvaruju najveće profite.

Ramljaka su novinari pitali kako komentira Todorićevu tvrdnju da zbog promjene poslovne politike došlo i do promjene računovodnih standarda.
“Ja ne vidim uopće kako je moglo doći do promjene, on je rekao, poslovna politika. Ako se mijenja poslovna politika mijenjaju se računovodstveni standardi koji su međunarodno propisani… To je jednostavno nepotrebno komentirati. Mislim da to jednostavno nisu točne pretpostavke. Vi kad radite ovakvu reviziju, ja dopuštam da imate određeni okvir u kojem svatko od nas procijenjuje vrijednost boce i nikad se neće dogovoriti u lipu.
Računovodstvni sistemi daju određeni okvir, ali ako izađete iz njega onda nema veze s realnim vrijednostima, a ovdje se jednostavno nije pratilo računovodstvene standarde. Ja neću govoriti danas je li došlo do zakonskih nepravilnosti dok u ponedjeljak nećemo sve imati završeno”, rekao je Ramljak.

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST