Školska godina počela bez dnevnika za nastavnike, ministrica Divjak traži istragu

Written by on 05/09/2017

Foto: Facebook Blaženka Divjak

U dijelu hrvatskih škola nova školska godina počela je bez dnevnika za nastavnike, a najveći dio odgovornosti za to, prema neslužbenim informacijama, snosi bivši postav resornog ministarstva na čelu s Pavom Barišićem.

Dnevnici nisu došli u škole jer se kasnilo s donošenjem Pravilnika o pedagoškoj dokumentaciji, koji je zbog izmjena donesen tek u svibnju. Pravilnik je mijenjan i donesen u vrijeme mandata bivšeg ministra Pave Barišića, ali je stupio na snagu tek 1. rujna.

Na temelju tog Pravilnika se naručuju dnevnici, no kako je prekasno donesen, novi dnevnici nisu mogli biti na vrijeme isporučeni dijelu škola.

Kako doznaje Nova tv, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak naredila je hitnu istragu kako bi se utvrdilo gdje je došlo do propusta. Inače, zbog automatizma navedenih stvari, za propust su u resornom Ministarstvu doznali tek s početkom škole.

Novi dnevnici trebali bi do 15. rujna stići u škole koje su ostale zakinute, a također, nešto više od 1.000 škola u Hrvatskoj koristi e-dnevnike, pa cijeli sustav ipak nije paraliziran.

 

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST