Škola za život

Written by on 09/09/2019

Foto: Renata Škudar

Početak prvoga dana nove školske godine i početak kurikularne reforme “Škola za život” u Zagrebu je obilježen nizom događanja.

Na terenu je bila čak i predsjednica Republike koja je posjetila dvije škole u Sesvetama, ministrica Divjak obišla je školu u Gračanima , gradonačelnik Bandić bio je na otvaranju dvije nove škole , Osnovne školi Ivanja Reka i područnog objekta Osnovne škole Markuševec.

Idemo prvo početi sa djecom!

 

Evo što su nam rekli roditelji o kurikularnoj reformi i besplatnim udžbenicima!

 

Bio bi red da čujemo i profesore!

 

…rekla je profesorica Hrvatskog jezika Marija Ilić iz Osnovne škole Gračani. Evo što je o reformi rekla profesorica Ilić!

 

Ima li na početku reforme ipak malo nervoze?

 

Što će se točno promijeniti u radu profesorice Ilić?

 

Stranka Ivana Pernara reagirala je danas na plaćanje participacija učenika na početku školske godine. Naime, Druga ekonomska škola u Zagrebu poziva roditelje svojih učenika da uplate po sto kuna s obrazloženjem da nisu u mogućnosti održavati odgovarajuću razinu obrazovanja.

Obavijest prema kojoj roditelji za svoju djecu moraju uplatiti po 100 kuna stoji na službenim web stranicama škole. U njoj se navodi da se radi o “participaciji u povećanim troškovima obrazovanja”. Učenici prvih razreda platili su je prilikom upisa, a ostali učenici je trebaju platiti do 30. rujna 2019.

“Napominjemo da će novac prikupljen od roditelja biti trošen strogo namjenski za potrebe odgojno-obrazovnog procesa, a na kraju godine podnosit će se izvješće o trošenju sredstava s kojim ćete biti upoznati preko Vijeća roditelja. Žao nam je zbog nepopularne mjere, ali zbog održavanja nastave i mi smo, kao i druge škole, bili prisiljeni uvesti participaciju”, stoji u obavijesti.

 

…rekao je Branimir Bunjac član stranke Ivana Pernara!

 

Na žalost u Hrvatskoj imamo situaciju da se ne mogu osigurati plaće učitelja i ostalih djelatnika u školstvu, i što je još gore, da se ne mogu osigurati ni osnovni materijalni uvjeti za rad i učenje, upozorio je Bunjac.

 

I tu troškovima nije kraj!

Evo što je na ovakvu praksu odgovorila Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak!

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST