Sindikati vozača najavljuju obustavu rada u javnim linijama autobusnog prijevoza u cijeloj Hrvatskoj

Written by on 21/08/2019

Foto: Renata Škudar

Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske i Sindikat prometa i veza Hrvatske najavljuju obustavu rada u javnim linijama autobusnog prijevoza u cijeloj Hrvatskoj!

Štrajk upozorenja bit će u petak 23. kolovoza a trajat će 10 minuta , od 10 do 10 i 10. Za to vrijeme neće prometovati autobusne linije, niti će raditi autobusni kolodvori te ostali radnici u linijskom prijevozu putnika. Svi vozači autobusa u tome periodu će se zaustaviti na 10 minuta, osim autobusa na brzim cestama i auto putovima.
U isto vrijeme od 10 do 10;30 sati održat će se prosvjedna vožnja autobusima od Zagrebačkog velesajma do Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Anto Jelić, predsjednik Udruge sindikata vozača!
31jelic 0’30

Ako se ne udovolji zahtjevima sindikata za početak nove školske godine 09. rujna sindikati najavljuju generalnu obustavu javnog prijevoza u gradskom, županijskom i međužupanijskom prijevozu putnika na neodređeno vrijeme. Prema najavama obustavi prijevoza tada bi se pridružio i zagrebački Zet. Sindikati traže hitni razgovor sa premijerom Plenkovićem i ministrima prometa, obrazovanja, financija i gospodarstva.

32jelic 0’30

Važna stavka u zahtjevima sindikata ali i poslodavaca u tom resoru je poštivanje Europske direktive , poštivanje Zakona o cestovnom prometu te donošenje Pravilnika o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika. Predsjednik udruge autoprijevoznika Hrvoje Meštrović

33mestrovic 0’34

Upravo ovakvim linijama mnoga su sela povezana sa školama , bolnicama, trgovinama i susjednim mjestima.

35mestrovic 0’24

Podsjetio je Meštrović i dodao;

36mestrovic 0’20

Uredba EU 1370 je donesena 2007. i mi smo imali 12 godina vremena da je implementirano, izradimo zakonski okvir i do 30. studenog ove godine uvedemo primjenu javne usluge za prijevoz putnika autobusima. Također Ministarstvo je blokiralo izdavanje Pravilnika i probilo sve zakonske okvire, naglasili su sindikati. Poručuju da nakon 30. studenoga 2019. godine oni, niti njihovi poslodavci ne znaju što će i kako raditi jer se nakon toga ukidaju sve potpore i subvencije te će mnoge linije koje su već dugo vremena ispod granice rentabilnosti biti ukinute.

37mestrovic 0’25

…naglasio je Meštorvić!

38mestrovic 0’27

Koliko bi sve to koštalo?

39mastrovic 0’30


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST