Saloon dobiva monografiju!

Written by on 12/04/2018

Saloon će opet, makar na kratko, otvoriti svoja vrata. Kultni zagrebački noćni klub odgojio je nekoliko generacija naše metropole, a sada će cijela njegova povijest napokon biti i ukoričena!
Naime, dugo ocekivana monografija “ OD POČETKA DO UNISTENJA “ bit će predstavljena sutra u 19 30 u samom klubu! Autor je bivši glavni urednik večernjaka Damir Jirasek, a prema zasad dostupnim informacijama i fotkama knjige, čini se kako će Saloon napokon dobiti svoje pisano mjesto u kronikama našega grada.

U razgovoru sa Damirom Jirasekom saznali smo kako je monografija podijeljena u četiri velike cjeline te pokriva četiri desetljeća društvenog života prateći tekstualno i vizualno njegove najbitnije aktere. Predsjednici, premijeri, sportaši, glumci. Strani i domaći. Svi oni su prošli kroz Saloon, a Jirsak otkriva kako je čak i Pierce Brosnan pohodio Tuškanac.
Što se samog prikupljanja građe tiče, pred autorom se našao veliki problem. Saloon je preživio veliku provalu u kojoj je veliki komad građe i povijesti samog prostora nepovratno izgubljen. Ipak, uz pomoć velikog broja fotografija te zahvaljujući medijskom interesu za događaje u ovom klubu, veliki dio priče je restauriran i naći će se u monografiji kao smislena cjelina.

Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST