Sad je izdana i crvena tjeralica za bjeguncem Todorićem

Written by on 25/10/2017

Za Ivicom Todorićem danas je izdana i crvena tjeralica. Glavnom osumnjičeniku u Aferi Agrokor, za kojim je već bio raspisan europski uhidbeni nalog (koji vrijedi samo u zemljama članicama Europske unije) tako sada prijeti uhićenje u nešto manje od 200 zemalja koje su članice Interpola.

Crvena tjeralica raspisuje se kada traganje za osumnjičenikom na nacionalnoj razini nije dalo rezultata ili u slučaju kada je policija došla do informacija da se osumnjičenik nalazi u inozemstvu. A Todorić definitivno ne bloga iz Hrvatske.

A odakle posrnuli tajkun piše blogove još uvijek nije poznato. Kao najvjerojatnije lokacije i dalje se spominju London i Švicarska, no jedino što se zna je da je Todorić službeno – bjegunac.

Predsjednica Kolinda-Grabar Kitarović danas je apelirala na Todorićevu savjest, a premijer Andrej Plenković novinarima je rekao da nema pojma gdje je Todorić. Čovjek bi rekao da je dobro što Todorića ipak traže policije zemalja članica Interpola, a ne spomenuti dvojac pa ovaj ipak ne može baš sasvim bezbrižno šetati po svjetskim metropolama.

Todorićevi sinovi Ante i Ivan udostojili su se doputovati u Zagreb iz svojih europskih prebivališta, ali od tate im ni traga ni glasa. Samo povremeno bloganje. Tata Todorić najavio je da će se odazvati hrvatskom pravosuđu, ali tek kad prikupi dokaze. Znači li to da se, ako ne prikupi dokaze, neće ukazivati u Hrvatskoj, nije poznato.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


Nastavi čitati

RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST