SAD i dalje u stanju pripravnosti – slijedi li vojna intervencija u Siriji?

Written by on 13/04/2018

Navikli smo na nestabilnosti na Bliskom Istoku, no ovog puta, pogotovo ako uzmemo u obzir kako je američki predsjednik nepredvidljivi Donald Trump, odnosi istoka i zapada plešu na rubu provalije.

Rusija je obećala da će srušiti svaku raketu ispaljenu na Siriju. Pripremi se, Rusijo! Stižu novi, lijepi i pametni projektili! Poručio je Donald Trump na svom Twitter profilu.

Naravno, povod ove eskalacije leži u napadu Sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada na pobunjeničke pozicije u kojem je navodno koristio kemijsko oružje. SAD je uvjeren kako je to istina, dok Sirijski režim, saveznik Ruske Federacije negira te navode.

Ipak, nije sve stalo na Trumpovim tweetovima. Ruski veleposlanik u Libanonu Aleksander Zasipkin najavio je kako će svaki možebitno ispaljeni američki projektil biti srušen te da će svako lansirno mjesto biti ciljano.

U svjetlu ovih zbivanja ili bolje reći prijetnji, svjetski vojni i sigurnosni stručnjaci predviđaju kako će SAD , kada se odluče za akciju u Siriji, najvjerojatnije napasti zapovjedne centre i centre za kontrolu sirijske vojske te skladišta kemijskog oružja. Procjenjuje se kako će napadi stići s mora, s obzirom na trenutačne položaje američkih krstarećih raketa te uporišta sirijskih provladinih snaga na Sredozemlju, u pokrajini Latakiji.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST