Robert Ježić svjedočio kako je kupio BMW za Ivu Sanadera

Written by on 12/09/2017

Foto: Screenshot HRT

Svjedočenjem Roberta Ježića, nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

Robert Ježić, nekadašnji vlasnik Diokija, ponovio je iskaz koji je dao na prvom suđenju za Fimi mediju u siječnju 2013. godine, kada je opisao kako ga je Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a, zamolio da kupi BMW za Ivu Sanadera.

Rekao je da ga je Barišić zamolio da se ta uplata izvrši iz inozemstva, što je Sanader u nekoliko navrata potvrdio. Od Barišića sam primio 300.000 eura i uplatio sam ih na račun koji sam dobio od gospodina Zlatka Tomića (uvoznik BMW-a za Hrvatsku) u Njemačkoj te je vozilo nakon toga bilo isporučeno, pojasnio je Ježić, a prenosi Nova tv.

Na upit sutkinje Irene Kvaternik zbog čega je to tako trebalo napraviti, Ježić je odgovorio kako misli da mu je bilo rečeno da je kupovina dosta značajna.

Htjelo se da ne bude javno, mislim da je to bio motiv da se izvrši ta uplata iz inozemstva, a ne RH. I gospodin Tomić i Barišić i Sanader inzistirali su da to tako bude. Barišić mi je predao taj novac, došao je s kuvertama. Odvjetnik mi je rekao da isplata te vrste nije problematična i s računa svoje tvrtke u Švicarskoj sam izvršio plaćanje. Od gospodina Tomića sam dobio fakturu, a novac koji sam primio od Barišića je iznosio koliko i faktura, detaljno je pojasnio Ježić kako je izgledala kupovina automobila za bivšeg premijera.

Sutkinju je zanimalo i je li mu itko rekao otkud potječe novac za automobil. Ako sam rekao da je od donacija, onda je to to (to mi je rekao Barišić), nisam pitao otkud potječe, ustvrdio je Ježić.

Podsjećamo, uz bivšeg premijera Sanadera i Mladena Barišića na optuženičkoj klupi u ovom je slučaju i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje “crnog stranačkog fonda” preko marketinške agencije Fimi media.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST