Riječi Božinovića: Hrvatska će podržati Albaniju u pristupanju Europskoj uniji

Written by on 05/10/2019

Foto: facebook Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Zadru je rekao da Albanija može računati na podršku Hrvatske u europskim procesima koji joj predstoje jer je njezin europski put i u hrvatskom interesu, prenosi portal index.hr.

Dan prije konferencije sastao se s ministrom unutarnjih poslova Albanije Sandërom Lleshajem te su prošli sve teme od zajedničkog interesa. Jedna od najvažnijih tema bilo je pitanje migracija. Već dvije godine, ističe Božinović, u Bruxellesu intenzivno ukazuju na pitanje takozvane Zapadno-balkanske rute, gdje u Hrvatsku ili pred hrvatsku granicu dolazi veći broj ilegalnih migranata.

Božinović je rekao i da se s Lleshajem sastao već nekoliko puta te je izrazio zadovoljstvo što je Albanija potpisala statusni sporazum s Frontexom i time što je 11 hrvatskih policijskih službenika angažirano na zaštiti albanskih granica od ilegalnih migranata.

U sklopu provedbe strateškog partnerstva koje je potpisano na razini dviju vlada, ali i prijateljskih odnosa dvaju naroda i država, dodao je, Albanija i Hrvatska surađuju i razmjenjuju stručnjake i na području organiziranog i kibernetičkog kriminala.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST