Redovita sjednica Vlade RH

Written by on 26/04/2018

Foto: vlada.gov.hr

U tijeku je redovita sjednica Vladena čijem su dnevnom redu, među ostalim, Prijedlog nacionalnog programa reformi 2018. i Prijedlog programa konvergencije Republike Hrvatske za razdoblje 2018. – 2021.  Ipak, nije sve stalo na reformama, govorilo se i o nedavnim slikama iz Jasenovca, gdje se već treću godinu zaredom održavaju odvojene komemoracije za žrtve tog koncentracijskog logora

Smatram da je s naše strane taj događaj dostojanstveno obilježen, izazili smo pijetet prema žrtvama fašizma i nacizma, stav Vlade je tu vrlo čvrst. Pozivamo sve aktere, pogotovo političke aktere, da poštuju državne komemoracije. U budućnosti moramo učiniti iskorake da postoji jedna komemoracija u Jasenovcu rekao je Plenković.

Zbog svega toga, zaiskrilo je u ionako već poljuljanim odnosima između Srbije i Hrvatske. Naime njihov ministar obrane, Aleksandar Vulin, zbog svojih je izjava proglašen nepoželjnim u RH..

Želimo suradnju, a to smo dokazali, u Beogradu su bili ministri Butković i Božinović. Incident u Skupštini prilikom posjete saborske delegacije sigurno nije doprinio suradnji. Hrvatska čvrsto stoji na zaštiti digniteta, dostojanstva i zaštiti nacionalnih interesa, zaključuje naš premijer.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST