Ratni zločinac Merčep nalazi se u toplicama umjesto u zatvoru

Written by on 12/09/2018

Foto: Screenshot N1

Ministar branitelja Tomo Medved potvrdio je da ratni zločinac Tomislav Merčep kaznu za zločine služi u toplicama, umjesto u zatvoru. Za sto se založio sam Medved, u suradnji s Ministarstvom pravosuđa!

Prije svega radi se o preporuci liječnika i uputnici za toplice, i mi smo kao što inače radimo u takvim situacijama podržali inicijativu u suradnji s Ministarstvom pravosuđa, rekao je Medved. Upitan zalaže li se i inače da zatvorenici dobiju toplice, ministar je rekao:

Ukoliko se radi o hrvatskim braniteljima, ukoliko liječnici daju uputnicu i preporuku za takav oblik rehabilitacije, a ustanove u kojima izdržavaju kaznu nisu u mogućnosti pružiti takvu uslugu, rekao je Medved.

Podsjetimo, Index je jučer objavio kako Tomislav Merčep, koji je pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog ubojstva 43 civila, koje su ubile njegove postrojbe, umjesto u zatvoru, dane krati u toplicama. Merčep je u Krapinskim Toplicama od 1. kolovoza i ostat će tamo do 15. rujna, isti slučaj bio je i lani, a to mu se vrijeme računa u odsluženje kazne.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST