Rasprava o imenovanju novog državnog odvjetnika

Written by on 19/04/2018

Foto: N1

U tijeku je rasprava saborskog Odbora za pravosuđe oko imenovanja novog državnog odvjetnika! Predloženo ime je Dražen Jelenić, a isti je predložen od strane Vlade na zatvorenoj sjednici u utorak. Jelenić je trenutačno prvi zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, kojemu mandat istječe 24. travnja.

Tko je Dražen Jelenić?

Od 2003. do 2008. godine radio je u DORH-u u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, kao zamjenik ravnatelja USKOK-a i voditelj Odjela za međunarodnu suradnju i zajedničke istrage. Od 2008. do 2011. kao županijski državni odvjetnik radio je u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a rad nastavlja kao zamjenik Glavnog državnog odvjetnika.

Za Jelenićevo imenovanje lobira i sadašnji državni odvjetnik koji ima same riječi hvale za kandidata. Prema njegovim riječima radi se o apsolutnom profesionalcu koji je prošao sve instance branše, te poznaje sustav, ljude i probleme.

Za vrijeme same rasprave Jelenić je iznio konkretne mjere kojima želi oživiti odnose između krim-policije i DORH-a te najavio mjere koje će promjeniti percepciju javnosti naspram državnog odvjetništva.
Neka od imena koja su članovi saborskog odbora za pravosuđe su: Ingrid Antičević Marinović, Davor Bernardić, Josip Salapić i Nenad Stazić

 

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST