Pušteni svi uhićeni u Akciji Agrokor, čeka se dolazak Todorića

Written by on 19/10/2017

Foto: Screenshot N1, agrokor.hr, Radio 101

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić jučer je navečer donio odluku o puštanju svih 14 uhićenih u Akciji Agrokor da se brane sa slobode. Na ročištu koje je trajalo gotovo sedam sati, sudac Luburić istražni zatvor odredio je jednino Ivici Todoriću koji je trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu, a nagađa se da je u Londonu.

Ubrzo nakon te odluke, na slobodu su izašli Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Zlatko Canjuga, javnosti poznat iz 90-ih godina kao predsjednik famozne NK Croatije, kako je Tuđman nazvao nogometni klub Dinamo, bio je posebno sretan zbog odluke suda kojom je na slobodu puštena njegova supruga Piruška Canjuga.

“Za mene je najpozitivnije to što će se supruga vratiti djeci i jedino bitno u ovom trenutku”, rekao je Canjuga novinarima.

A hoće li se i kada Ivica Todorić, koji jedini mora u istražni zatvor, vratiti u Hrvatsku još uvijek nije jasno. Odvjetnik njegova sina Ante Todorića, koji je također u Londonu, najavio je medijima da će se Ante Todorić danas ili sutra vratiti u Hrvatsku, a iako su se slične špekulacije pojavile i za Gazdu, istovremeno se pojavljuju informacije da će stariji Todorić pokušati izbjeći dolazak u Zagreb, barem zasad.

Ako se ne pojavi u Hrvatskoj u roku od tri dana, za njime će biti raspisana tjeralica što je potvrdio odvjetnik jednog od osumnjičenih u Aferi Agrokor Ljubo Pavasović Visković.

“Ako se Ivica Todorić pojavi u Hrvatskoj, on će završiti u Remetincu, a s obzirom na ovu odluku, sada će se moći raspisati i međunarodna tjeralica za njim”, rekao je Pavasović Visković.

Gdje je drugi Todorićev sin, Ivan Todorić koji je također osumnjičen, zasad nije poznato.

Podsjetimo, tužiteljstvo smatra da je 12 Agrokorovih direktora, menadžera i revizora vlasniku tog koncerna Ivici Todoriću pribavilo čak milijardu i 142 milijuna kuna.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST