Pucnjava u Vukomercu, meci padali u školsko dvorište!

Written by on 13/09/2018

Foto: Čitatelj/24 sata

Rafalna paljba kakva u Zagrebu nije zabilježena već godinama dogodila se jučer oko 19 sati u zagrebačkom naselju Vukomerec. Ozlijeđenih srećom nema, a policija je privela sedam osoba, dok ih se deset nalazi pod nadzorom.

U Porečkoj ulici došlo je do obračunu dviju obitelji, a kako piše Večernjak, u svega desetak minuta ispaljeno je više od trideset metaka te je oštećeno nekoliko automobila i jedna kuća.

Odmah po dojavi upućeni su policijski službenici na mjesto događaja, gdje je zatečeno više osoba. Poduzimaju se daljnje mjere i radnje, u tijeku je očevid. Za sada je sedam osoba privedeno u policijsku postaju a deset ih je u postupku privođenja, znači, pod nadzorom policije, kako bi se razjasnile sve okolnosti događaja, rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi točno nasuprot osnovne škole. Tragedija je izbjegnuta samo zbog toga što je nastava u školi još uvijek trajala u vrijeme pucnjave. Zbog toga su neki roditelji već najavili da djecu neće slati u školu dok nadležni ne poduzmu sve da ih zaštite. Za Novu tv rekao jedan od susjeda je rekao:

Pogledao sam s balkona, vidio kako meci lete. Vidio sam osobe romske nacionalnosti kako trče s pištoljima po ulici. Djeca su vrištala, ljudi su bili na terasi… Katastrofa. Policija zna da taj sukob traje od nedjelje, već su par puta dolazili, ali nitko ništa ne poduzima. Roditelji su ogorčeni i pozivamo sve roditelje ovog naselja da ne šalju djecu u školu dok im se god ne bude mogla jamčiti sigurnost.

Načelnik Rašić potvrdio je kako je riječ o postojećem sukobu ali je otklonio bilo kakvu sumnju u moguće nepravilnosti u policijskom postupanju.

Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražit ćemo sve navode i sukob tih dviju obitelji. Navodno se radi o nekim neriješenim odnosima, financijskim potraživanjima. No, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih obitelji postoji i u tijeku je rješavanje situacije i razrješavanje događaja.

Na mjesto događaja stigao je i gradonačelnik Bandić u pratnji Pavle Kalinića, pročelnika gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Bandić je tek kratko prokomentirao: “Hvala Bogu da nitko nije poginuo. Neka policija radi svoj posao.”


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST