Prosvjedovali protiv ukidanja “Hrvatske uživo”, Glasnović ih napao

Written by on 15/09/2017

Danas je na Markovu trgu više od 200 novinara i građana prosvjedovalo protiv ukidanja emisije “Hrvatska uživo” na Hrvatskoj radio televiziji.

“Konkretan povod prosvjeda je ukidanje emisije, a to je samo jedan u nizu događaja da se Hrvatska televizija od javne televizije pretvori u nešto što je potpuna suprotnost. Sva upozorenja HND-a i vodstvu TV-a i politčarima, nisu nailazila na odjek, i međunarodne organizacije su upozoravale na to što se odgađa, ali sve je to ignorirano”, izjavio je na prosvjedu predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković.

“Radi se o tome da se političari ponašaju potpuno neodgovorno i da svi koji dođu na vlast smatraju HRT svojim ratnim plijenom pa onda nije nikakvo čudo što se događaju stvari kakve se događaju. “, dodao je predsjednik HND-ate poručio kako je “Hrvatska uživo” emisija koja je 14 godina pružala utočište onim skupinama građana i temama za koje nije bilo mjesta u drugim emisijama i na drugim televizijima.

Glasnović verbalno napao prosvjednika

Ispred zgrade Sabora se okupilo više od 200 ljudi, a među njima su bili brojni novinari i druge javne osobe koje su poslali poruku da je javna televizija javno dobro, a jedan pod povika bio je i “HRT srami se”. Na prosvjedu je bila i ekipa emisije “Hrvatska uživo”, uključujući i novinarku i urednicu emisije Maju Sever.

Saborski zastupnik Željko Glasnović u jednom je trenutku verbalno napao jednog od prosvjednika kojem je sasuo i niz uvreda, a pored okupljenih je uz zvižduke prošao i zastupnik HDZ-a Petar Škorić koji je prije nekoliko dana na svom Facebook profilu za Maju Sever napisao da “mrzi sve hrvatsko”.

Crveni kmeri i komunisti i oni koji nisu htjeli Hrvatsku.

Posted by Maja Sever on 15. rujna 2017

Među prosvjednicima bio je predsjednik HSS-a Krešimir Beljak te je izjavio kako smatra da je “gušenje medijskih sloboda prevršilo svaku mjeru”. Prosvjedu se pridružio i poznati nogometni trener Ćiro Blažević koji je rekao da je došao zamoliti vodstvo HRT-a da se urazume i da ne ukidaju “Hrvatsku uživo”, koju je nazvao narodnom emisijom.

Podsjetimo, emisija “Hrvatska uživo” izbačena je iz jesenske srame HRT-a koja počinje u ponedjeljak, a s te televizije za Index.hr ukidanje emisije obrazložili su priopćenjem u kojem navode da su gledatelji tražili manje političkog sadržaja u popodnevnim satima kada se “Hrvatska uživo” emitirala.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST