Prosvjed u Slavonskom Brodu

Written by on 31/03/2018

Foto: Wikimedia Commons

Građani Slavonskog Broda okupili su se na prosvjedu kako bi upozorili na opasnu razinu onečišćenja grada zbog rafinerije s druge strane Save. Prosvjed su organizirale brodske majke zabrinute za zdravlje njihove djece.

Inače, mjerenjima se zaključilo kako su granične vrijednosti sumporovodika prekoračene 42 puta samo u ožujku, a prema zakonu, iste ne smiju biti prekoračene više od 24 puta tijekom čitave godine. Osim toga, Brođani su dodatno zabrinuti jer je rafinerija u ruskom vlasništvu, a s obzirom na napetosti na relaciji Rusija – Europska unija, modernizacija rafinerije bi mogla biti upitna.

A Slavonskom Brodu ne pomaže ni ekološki incident koji se u srijedu dogodio na zapadnom ulazu u grad. Naime, pri ispitivanju trideset godina starog produktovoda, puknula je cijev te je u tlo iscurila enormna količina naftnih prerađevina. Nakon incidenta, održano je zasjedanje Civilne zaštite Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, te je ocijenjeno kako voda u Slavonskom brodu i zapadnim dijelovima županije nije za konzumaciju. Novi rezulatati kakvoće vode trebali bi biti poznati uskoro.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST