Prosvjed “Sinova i kćeri Neretve”: Na tri sata blokirat će promet

Written by on 02/03/2019

Foto: Screenshot HRT

Građanska inicijativa “Sinovi i kćeri Neretve” najavila je prosvjedni skup u Opuzenu na kojem će, kako kažu, od 14 do 17 sati blokirati promet na magistralnoj cesti od Opuzena prema Dubrovniku.

Navode da je razlog prosvjeda neprihvaćanje njihovih zahtjeva za unapređenje zdravstvene zaštite u dolini Neretve. Napominju kako su dali priliku da se ustroji zdravstveni sustav po zakonima u RH, no da nikoga nije briga za njihove apele.

“Tražili smo da se dekretom donese strateška odluka Vlade i županijskih vlasti, izgradnja Županijske bolnice regionalnog značaja po čl.12 Zakona o izgradnji i razvrstavanju medicinskih ustanova. Nikoga nije briga, a radi se o oko 200.000 stanovnika koji bi gravitirali toj bolnici jer nisu u zlatnom satu. Tražili smo da se dekretom uspostavi medicinska helikopterska služba u državnom vlasništvu, nikoga nije briga i opet se želi pogodovati i zaustaviti uspostavu državne službe”, navode u pozivu na prosvjed.

Inicijativa je, podsjetimo, osnovana nakon tragične smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, koji je preminuo sredinom prosinca zbog liječničke pogreške.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST