Propadaju referendumi o Istanbulskoj i izbornom zakonu! Grmoja iz protesta “okupirao” saborsku govornicu

Written by on 11/10/2018

Foto: narododlučuje.hr

Građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj, nisu prikupile dovoljno potpisa za tri referendumska pitanja, objavljeno je sinoć u djelu medija.

Iako se inicijativa Narod odlučuje pohvalila da su prikupili nešto više od 400 tisuća potpisa, tvrtka Apis IT koja je bila zadužena za njihovu provjeru pronašla je brojne nepravilnosti i utvrdila da niti jedna referendumska inicijativa na kraju nije dala najmanje 374.740 valjanih potpisa, koliko je bilo potrebno za raspisivanje referenduma.

Naime, na nekim potpisnim listama provjerom OIB-a utvrđene su umrle osobe, kao i državljani drugih zemalja, posebno onih iz BIH, a kopirale su se i potpisne liste s prošlog referenduma o braku. Tako je kod dijela ženskih potpisnica utvrđeno da su na listi navedena i njihova bivša, djevojačka prezimena.

Upitan o tome, ministar uprave Lovro Kuščević rekao je da o spekulacijama nema saznanja, te dodao da povjerenstvo i dalje provjerava potpise i da će sredinom idućeg tjedna posao biti gotov.

No, medijski napisi da propadaju referendumi posebno su uzrujali MOST-ovca Nikolu Grmoju, te je on iz protesta okupirao sinoć saborsku govornicu. Rekao je da je proces prebrojavanja potpisa od početka kompromitiran, te je pozvao hrvatski narod na reakciju, dodajući da će prvi prosvjed biti već u subotu u Vukovaru.

Ovdje se pokazalo da nije važno tko potpisuje nego tko broji potpise, pokazalo se da je namjera Vlade od samog početka srušiti referendum o izmjeni izbornog sustava kojeg su skrojili po svojoj mjeri, poručio je Grmoja.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST