Priveden i četvrti napadač na vaterpoliste

Written by on 14/02/2019

Foto: Screenshot N1

Splitska policija privela je i četvrtog osumnjičenika za subotnji napad na vaterpoliste “Crvene zvezde” na Rivi. Riječ je o 22-godišnjaku iz Solina.

Iako u policiji kažu kako će tek kriminalističko istraživanje pokazati je li mladić zaista povezan s verbalnim i fizičkim napadom na trojicu sportaša iz Srbije, neslužbeno se doznaje da ga se sumnjiči za ista kaznena djela kao i trojicu uhićenih izgrednika.

Riječ je o kaznenim djelima kvalificiranog razbojstva, teško ozljeđivanje u pokušaju i zločin iz mržnje. Peti napadač još nije pronađen.

U međuvremenu, Vaterpolski savez Srbije i srpski klubovi uputili su dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu kako iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i okolici od 200 km do kraja sezone.

„Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad nije završio tragičnim ishodom“, navodi se u priopćenju.

Dodaje se i da je “ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident u Splitu”.

Vaterpolski savez Srbije i srpski klubovi zatražili su odgovor čelnika Regionalne lige do 19. veljače.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST