Priključite se humanitarnoj akciji ‘Dajte mi da osjetim!’

Written by on 05/10/2019

U tijeku je humanitarna akcija pod nazivom „Dajte mi da osjetim“ a namijenjena je centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

Akcija je pokrenuta 30.tog rujna a prikupljanje sredstva za opremu kabineta sa specijalnom didaktičkom opremom trajat će do 14. listopada. Organizator ove humanitarne akcije „Dajte mi da osjetim“ je Rotaract klub Zagreb Gradec. A mi smo o ovoj akciji razgovarali s predsjednikom udruge Ivanom Vugrinović.

Sluga rane intervencije je vrlo bitna, a nemoguće je provoditi na području Krapinsko-zagorske županije stoga je pokrenuta ova humanitarna akcija.

Rana intervencija pruža se djetetu kod kojeg je u ranoj dobi utvrđeno odstupanje u razvoju, razvojni rizik ili razvojne poteškoće, odnosno koje je suočeno s malformacijskim sindromima, postnatalnom traumom, senzoričkim oštećenjima i drugim. Djeci s takvim poteškoćama onemogućeno je normalno funkcioniranje u zajednici zbog otežane komunikacije, osjeta i kretanja.

A ovdje se radi o još maloj dječici koja žele osjetiti svijet kao i svi, ali bez adekvatne opreme i pomoći nemaju priliku za razvoj.

Neka djeca su slabijeg vida ili sluha, a ostalo je objasnio Ivan Vugrinović.

Pri planiranju inicijative iz Rotaract kluba Zagreb Gradec su bili osviješteni činjenicom kako u Krapinsko-zagorskoj županiji ne postoji usluga rane intervencije na javnoj razini, dostupna svima i bez potrebe plaćanja naknade, a broj djece kojoj je ona potrebna raste svakim danom. Stoga su u suradnji s Centrom pokrenuli ovu humanitarnu akciju „Dajte mi da osjetim“ pomoću koje će se, nadamo se, riješiti pitanje izostanka javnih usluga rane intervencije.

Eto, za mališane, još jednom, možete donirati na 060 950 950, možete posjetiti njihovu stranicu dajmoimdaosjete.org ili možete uplatiti na broj računa HR9323600001502574383.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST