Preporuka gdje za vikend – Maker Faire u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Written by on 11/10/2019

Foto: bug.hr

Ovog vikenda u Zagrebu možete vidjet robote, dronove, i skroz lude ideje kreativnih ljudi koji ih rade u svojoj garaži…

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla se 12. i 13. listopada održava festival inovacija, kreativnosti i tehnologije – Maker faire. To je izložba izumitelja, inovatora i jedan baš zabavni sajam na kojem će snalažljivi entuzijasti i kreativni umovi predstavit svoje DIY proizvode. Maker Faire je najveći obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva, pod pokroviteljstvom Make Community organizacije (USA). Maker Faire je najveće i jedinstveno događanje na Zemlji koji se održava od 2006. godine i od kada je širom svijeta održano 200 istovjetnih događanja.

To bi bio show and tell event, bit će vam ispričano ono što izlagači inače rade i zašto rade. Dolazi skoro 200 sudionika iz Austrije, Italije, Slovenije, Srbije, pa iz Osijeka skroz do Dubrovnika. A fokus je na obostranoj zabavi. Hrvatska udruga FabLab, već nekoliko godina aktivno sudjeluje u Maker Faire događanjima širom EU i sva ta iskustva dovodi u Zagreb. Važan razlog zašto organizira Maker Faire Zagreb je podizanje svijesti o makers kulturi i motivacija mladima za nove lude ideje.

Cijeli festival je zamišljen na interaktivnosti, sve ćete moć isprobati.

Tko zna, možda baš u vama leži neki snalažljivi, kreativni um, možda samo trebate inspiraciju za neku ludu ideju. Ulaz je besplatan, a besplatno ćete moći razgledati i stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST