Premijer Plenković zadovoljan provođenjem strukturnih reformi

Written by on 23/09/2018

Foto: Screenshot N1

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je kako se Vladina politika bazira na “trokutu”, koji se sastoji od fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i investicija, poručivši kako se strukturne reforme provode i kako ne treba nasjedati na priče da reformi nema.

Strukturne reforme su tu, one se provode, i ne nasjedajte na priče da reformi nema. To treba tumačiti i objasniti našim građanima, ali i članovima stranke. Samo ćemo kombinacijom fiskalne konsolidacijom, strukturnih reformi i investicija, na kojima moramo najviše raditi, ostvariti daljnji gospodarski rast-  zaključio je Plenković.

Premijer je izrazio zadovoljstvo što je jedna od tri vodeće svjetske agencije za kreditni rejting Standard&Poors poboljšala izglede Hrvatske na pozitivne, dodavši kako je politička stabilnost preduvjet bilo kakvog ekonomskog napretka i planiranja bilo kakvog ulaganja u Hrvatsku.

– Ono što me ohrabruje je jučerašnje izvješće jedne od tri svjetske agencije za kreditini rejting Standard & Poor’s koja još jednom naše izglede sa stabilnih proglasila pozitivnima. Što je tu dobro? Fiskalna konsolidacija ide, rizici Agrokora su smanjeni, nastavljamo sa smjerom koji omogućuje rapidno smanjenje javnog duga, zbog rasta zaposlenosti pala je nezaposlenost na rekordno niske grane, još jedna dobra turistička sezona i na taj način je Hrvatska ocijenjena da ide u dobrom smjeru- istaknuo je Plenković, a potom brodogradnju istaknuo kao “rizike koje treba minimizirati”.

– Mi sada moramo minimizirati rizike koje imamo s brodogradilištima, prije svega Uljanik i 3. maj i ukoliko tu budemo dobri mislim da cijeli ovaj trend i cijeli ovaj trud koji radimo dvije godine će se isplatiti- dodao je Plenković.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST