Premijer Plenković nastavlja svoj posjet Kini

Written by on 04/11/2018

Foto: Screenshot N1

Premijer nam je i dalje u dalekoj Kini gdje će sutra prisustvovati otvaranju prvi povijesni sajam China International Import Expo (CIIE), kojim zemlja domaćin želi pokazati da je spremna povećati svoj uvoz kako bi smanjila svoj golemi trgovinski suficit s ostatkom svijeta.
Pored Andreja Plenkovića otvaranju sajma biti će nazočno 20-tak čelnika država i vlada.

U sklopu napora za jačom nazočnošću hrvatskih tvrtki na kineskom tržištu, na sajmu će u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) sudjelovati i 27 hrvatskih tvrtki, među kojima Podravka, Končar, Luka Ploče i Badel 1862.

Premijer Plenković planira obići, 36 kilometara dugačak most Hangzhou Bay.
Posjetiti ćemo jedan od najvećih mostova preko mora koji je sagradila Kineska kompanija za ceste i mostove. Ona za nas gradi strateški i simbolički važan Pelješki most.
Taj projekt je važan i za Hrvatsku i za Kinu. Za nas je važan jer je riječ o amblematskom projektu koji će povezati dva odvojena dijela zemlje, a za vas jer je to projekt bez presedana u suradnji toga tipa između Kine i jedne zemlje Europske unije– naglasio je Plenković tijekom razgovora s Cheom Junom, čelnim čovjekom jedne od najbogatijih kineskih provincija Zheijanga.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je zadovoljan jer će se sljedeći sastanak inicijative Kina+16 održati u Hrvatskoj 2019. godine.

To je za nas prilika da ojačamo odnose s Kinom. To je kompatibilno s inicijativom Kina+16, gdje ćemo se fokusirati na suradnju između malih i srednjih tvrtki koje su okosnica svakog gospodarstva – zaključio je premijer Plenković.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST