Predstavljeni program i aktivnosti 20. humanitarne akcije Terry Fox Run

Written by on 12/09/2019

Foto: thestar.com

Jubilarna, 20. zagrebačka humanitarna utrka Terry Fox Run održat će se u subotu, 29. rujna na Jarunu.

Ova humanitarna utrka svake se godine trči u sjećanje na Terryja Foxa, mladića koji je obolio od raka i 1980. godine krenuo u trku po Kanadi kako bi skupio novac za liječenje. Trku je nazvao „Maraton nade“, no nažalost nije ju uspio završiti preminuvši u 23. godini života.

U njegovu čast njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju i pokrenula akciju sakupljanja novca za borbu protiv raka. Akcija se svake godine održava u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskog veleposlanstva i u više od 40 zemalja diljem svijeta.

Program i sve aktivnosti ovogodišnjeg Terry Fox Runa na konferenciji za novinare u hotelu Esplanade predstavili su organizatori i pokrovitelji utrke.

Rekla je to Illeana Cesarec, članica Uprave agencije MPG, jednog od pokrovitelja utrke te najavila i dva glavna događaja od kojih će se sastojati ovogodišnje Terry Fox Run.

Na kraju, Cesarec je objasnila kako donirati akciji.

Konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je u proteklim godinama i sam aktivno prisustvovao utrci.

Rekao je Bandić te najavio svoj dolazak na ovogodišnje izdanje.

Profesor Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka, istaknuo je što se sve proteklih godina uspjelo ostvariti donacijama.

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja akcije, bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST