Predstavljen novi plan reformi

Written by on 18/04/2019

Foto: vlada.gov.hr

Već se dugo priča o važnim reformama našeg društva koje su neminovne, a eto danas je cijela priča dobila i svoj konkretan epilog. Naime, na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Prijedlog odluke o donošenju Nacionalnog programa reformi za 2019.

Glavni cilj Nacionalnog programa reformi je jačanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, uz projicirani gospodarski rast u 2019. od 2,5 posto, istaknuo je na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković.

Taj dokument se dijeli na tri cilja, deset reformskih područja, trideset mjera i sto aktivnosti. Dakle, vrlo jednostavno za sve vas ministre, kada će te objašnjavati što je sve u programu : 3, 10 30, 100, to će te zapamtit bez ikakvog problema. Ta tri cilja su naravno, prvi i najvažniji jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, drugo je povezivanje našeg obrazovnog sustava sa tržištem rada i treći je održivost javnih financija– pojasnio je premijer Andrej Plenković.

Uz jačanje konkurentnosti, Plenković je “ključnim nacionalnim prioritetom” označio demografsku obnovu.
Govoreći o programu konvergencije RH za razdoblje od 2019. do 2022. godine, premijer je rekao je kako bi gospodarski rast u 2019. trebao biti 2,5 posto.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST