Predsjednica zabrinuta za brodogradilišta

Written by on 30/03/2019

Nakon što se pred par dana sastala sa radnicima brodogradilišta, goruću temu komentirala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
Nakon spomenutog sastanka sa radnicima predsjednica je apelirala da se pitanje Uljanika žurno riješi, jer kako je poručila, više nema vremena za čekanje.

Doista ovo treba žurno riješiti. Nema se vremena za čekanje. Kada razgovarate s radnicima i njihovim obiteljima, oni proživljavaju vrlo teške trenutke. Na minimalcu nekoliko mjeseci, sada pak nema plaće. Oni moraju znati koja je njihova sudbina, a mi se moramo odlučiti što ćemo s hrvatskom brodogradnjom. Stručnjaci trebaju procijeniti kako dalje, a ja sam rekla da je to za mene tradicionalna, strateška, izvozna industrija, ali ne može se poslovati na način da se posluje s gubicima, uz velike subvencije koje su dane brodogradilištima. Apeliram, ako dođe do stečaja, da to bude praćeno socijalnim programom koji nudi zapošljavanje i svaku pomoć i potporu radnicima te drugima obuhvaćenima. Brinem se kakav će to utjecaj imati na gospodarstvo u Istri, Rijeci i Hrvatskom primorju. Brodogradnja je jedna od snažnih djelatnosti. Mi smo odrasli uz brodogradnju. No ako se ne može spasiti, prihvatit ću to– i danas je Grabar Kitarović istaknula svoju zabrinutost.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST