Predsjednica predložila teme i termine za zajedničku sjednicu Vlade!

Written by on 29/05/2018

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović predložila je premijeru Plenkoviću održavanje zajedničke sjednice Vlade, na kojoj bi se razgovaralo o demografskim kretanjima, problematici blokiranih, kao i njezinim prijedlozima za rješavanje demografske krize i problema blokiranih građana.

Predsjednica je predložila termine za održavanje sjednice Vlade; početkom lipnja i to 11.ili 12. lipnja , a ako premijer ne može onda tjedan dana nakon toga odnosno 18., 19. ili 20. lipnja!

Predsjednica je predložila i dnevni red:

1. Izvješće Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o stanju demografskih kretanja u Republici Hrvatskoj te poduzetim mjerama i aktivnostima

2. Izvješće Ministarstva pravosuđa o mjerama i aktivnostima u vezi s problematikom blokiranih građana.

3. Prijedlog mjera Predsjednice Republike Hrvatske za rješavanje demografske krize i problematike blokiranih građana.

Održavanjem navedene zajedničke sjednice Vlade pokazali bismo potrebnu državničku odgovornost, budući da vremena za sveobuhvatno rješavanje spomenutih problema više nema, istaknula je predsjednica Republike u dopisu predsjedniku Vlade RH.

Predsjednica je još poručila da će sama predstaviti svoje demografske mjere u slučaju da premijer Plenković odbije njezin poziv za održavanje zajedničke sjednice Vlade!

Predsjednica je održavanje zajedničke sjednice Vlade predložila na temelju odredbe članka 102. Ustava!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST