Predsjednica obranila temu doktorata

Written by on 04/10/2018

Foto: Dnevnik.hr

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović je na Fakultetu političkih znanosti uspješno obranila nacrt svog doktorskog rada.

Novinarima je poručila da je jako zadovoljna i da se detaljno pripremila za temu vezanu uz zaštitu civila od masovnih zločina i kršenja ljudskih prava, razvoj koncepta odgovornosti za zaštitu.

Ja sam zadovoljna, mislim da je prošlo dobro, Naravno, trebate pitati i profesore. Moram reći da sam se doista detaljno pripremila, radila sam jako puno na tome, to je usko vezano i uz ono čime se bavim, a i usko vezano uz moj interes, a to je zaštita civila od masovnih zločina, dakle masovnih kršenja ljudskih prava, razvoj koncepta odgovornosti za zaštitu, njegova budućnost, budućnost njegove primjene, rekla je Grabar-Kitarović i dodala:

Hvala vam na interesu, ali ja sam ovdje ipak kao doktorandica, ne kao predsjednica i očekivala sam naravno, iste kriterije kao i za sve ostale doktorande. Drago mi je da sam odgovorila na sva pitanja, dosta sam radila na tome, nastavit ću raditi na tome jer je to tema u koju duboko vjerujem, to je tema koja je bitna i za Hrvatsku, i za međunarodnu zajednicu.

Inače, predsjednici je u komisiji bila donedavna dekanica Lidija Kos Stanišić, profesor Siniša Tatalović te Anton Grizold koji joj je bio i mentor na radu iz područja međunarodnih odnosa.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST