“Predsjednica. Jer Hrvatska zna”

Written by on 11/11/2019

“Predsjednica. Jer Hrvatska zna” – slogan je to Kolinde Grabar Kitarović pod kojim je krenula u utrku za drugi mandat na Pantovčaku.

..tako je svoje obraćanje započela predsjednica, koja je danas 11.11., točno u 11 sati i 11 minuta predstavila svoj izborni program. Datum je znakovit jer je u isto vrijeme, prije pet godina, krenula u prvu utrku, no samo s druge lokacije..

Prisjetila se predsjednica što je obećavala prije pet godina – te je uvjerena kako je sve izrečeno i ostvarila:

Potporu Kolindi Grabar Kitarović u Kongresnom centru na Velesajmu dali su premijer Plenković, ministri, brojni HDZ-ovci, ali i drugi simpatizeri.
“Pobjedom predsjednice, nastavit ćemo provoditi politiku u interesu Hrvatske”, rekao je Plenković:

Izborni program predsjednice naziva “Hrvatska zna i mora bolje” sastoji se od 7 točaka – hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokracija, hrvatska sigurnost i hrvatski optimizam.

Predsjednica je program pisala sama, ali uz savjete stručnjaka – naglasci su na sigurnosti društva, blagostanju obitelji, Inicijativi triju mora te demografiji. U njenu pobjedu danas su na Velesajmu svi bili uvjereni, pa tako i voditelj svečanosti Oliver Mlakar.

No, na putu te pobjede stoji joj „predsjednik s karakterom“ – Zoran Milanović. Glavna poruka njegove kampanje je “Normalno”, a najmoćnije oružje, kako je sam rekao – njegov govor.

Diljem Hrvatske već je postavljeno dvjestotinjak Zokijevih jumbo plakata u šest varijacija. Pa se tako mogu vidjeti poruke “Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće”, “Normalno, živjeti od rada, a ne od zastare”, “Normalno, svatko ljubi koga voli”, “Normalno, žena ima pravo na izbor”, “Normalno, zelena, a ne siva ekonomija” i “Normalno, ratovi su gotovi”.

Isto tako, predsjednica mu nije ostala dužna. Govoreći o stanju zemlje prije pet godina, za vrijeme Milanovićeva mandata, kazala je da je Hrvatska bila u gospodarskoj i moralnoj krizi..

Bocnula je Grabar Kitarović i svog drugog konkurenta Miroslava Škoru i njegov slogan “Sad ‘il nikada!”.

Datum predstojećih izbora i dalje nije poznat, ali se kao najizvjesniji spominje 22. prosinca.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST