Predsjednica Grabar Kitarović oštro kritizirala MVP

Written by on 05/11/2018

Foto: Facebook Kolinda Grabar-Kitarović

Nakon obilježavanja 28. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović oštro je osudila djelovanje Ministarstva vanjskih i europskih poslova zbog toga što nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada izaziva prijepore oko tog dokumenta.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ono je koordinator pregovora i nije odradilo svoju zadaću. Umjesto da objavljuju moju korespodenciju i pokušavaju sada izazvati nekakve prijepore u javnosti, imali su obvezu informirati građane o čemu je riječ. Nisu odradili svoju zadaću– rekla je predsjednica i dodala:

Uz dužno poštovanje svim vrijednim diplomatima, oni se tamo moraju malo zbrojiti i malo više početi odgovarati hrvatskoj javnosti- rekla je Grabar-Kitarović, koja je sukreatorica hrvatske vanjske politike, ali se požalila da nitko iz njezina ureda nije bio pozvan da sudjeluje u hrvatskim radnim skupinama za taj dokument.

A, evo kako u oporbi vide nastalu situaciju oko Marakeškog sporazuma.

Predsjednica je u predizbornoj kampanji, ona se želi dodvoriti ekstremnoj desnici. S druge strane Plenković i Vlada koriste apsolutno svaku priliku da uđu u sukob s predsjednicom”. Jedini koji istinski trpe, smatra čelnik oporbe, su “istinski i pravi migranti, a to su Hrvati, naši sugrađani, kojih je preko 100 tisuća napustilo zemlju u mandatu Plenkovićeve vlade. Jasno je da migranti koji prolaze kroz Hrvatskoj, koji u Hrvatskoj ne žele ostati, nisu nikakva prijetnja za Hrvatsku i jasno je da su najveći problem u ovom trenutku naši ljudi koji odlaze van trbuhom za kruhom jer ovdje ne mogu naći dostojan život za sebe i svoje obitelji – istaknuo je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

S druge pak strane iz Hrvatske narodne stranke, koalicijskog partnera HDZ-a, poručili su kako je nedopustivo da se predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović “opravdava i dodvorava huškačima i notornoj ekstremnoj desnici, umjesto da s Vladom sukreira vanjsku politiku.

Sukreiranje vanjske politike, naime, predsjednici stoji u opisu posla, a ne samopromocija i slične aktivnosti– poručuju u priopćenju HNS-ovci.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST