Požar u CIOS-u je podmetnut?

Written by on 10/06/2018

Foto: Screenshot N1

Lokalizirani su požari koji su sinoć na dva mjesta buknuli u Zagrebu – u njegovu istočnom dijelu u Heinzlovoj ulici te na zapadu grada u Jankomiru u prostoru tvrtke C.I.O.S. za zbrinjavanje otpada. Sumnja se da su oba podmetnuta.

Požar u C.I.O.S.-u, koji je izbio oko 20 sati, gasilo je 98 vatrogasaca s 26 vozila, pri čemu je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen. Iz uprave te tvrtke izvijestili su da je požar u cijelosti pod kontrolom te da su nadzorne kamere snimile početak incidenta.

Prvom internom analizom snimke lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju, navodi se u priopćenju Uprave C.I.O.S.-a. Ističu i da su okolnosti ovog požara vrlo slične onom u svibnju prošle godine, kada je požar izbio oko 20 sati u neradni dan, a za koji još nisu dobili službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima nastanka.

Prije ovog, požar je jučer buknuo i na području Heinzlove ulice. Gorjelo je oko tisuću četvornih metara napuštenoga skladišta nakadašnje tvornice za preradu mesa „Stara Zagrepčanka“, a požar je gasio 41 vatrogasac s 12 vozila.

U tom skladištu bilo je više paleta s alufolijama, kockama za potpalu vatre kao i velika količina izolir traka. Po pisanju Jutarnjega lista, u skladištu nije bilo struje pa se nagađa da je požar podmetnut, a prva procjena je da je šteta oko 200 tisuća eura.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba poručili su da će uzroci požara biti poznati nakon očevida.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST