povjerenstvo pokreće postupak protiv premijera Plenkovića

Written by on 23/11/2018

Foto: Screenshot N1

Povjerenstvo pokreće postupak protiv premijera Andreja Plenkovića zbog zapošljavanja kuma Igora Pokaza kao veleposlanika u Velikoj Britaniji.

Na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa donijete su odluke vezano uz tri prijave protiv premijera Plenkovića. I dok je u slučaju kuma odlučeno da se pokreće postupak, za ostale dvije, Povjerenstvo je odlučilo da nije bio u sukobu interesa. Pa se tako ne pokreće postupak protiv Plenkovića zbog zapošljavanja njegove sestrične u uredu Hrvatske turističke zajednice u Münchenu, kao ni radi zapošljavanja njegovog ujaka u parku Prirode Biokovo. No, zato se postupak pokreće protiv ministra Tomislava Ćorića jer je odluku o imenovanju premijerovog ujaka donio diskrecijski bez obrazloženja.

Pokušao sam se brzinski informirati što je sve tamo izgovoreno. Navodno je rečeno da se Vlada nije očitovala na tu temu. Vlada se očitovala na način da imamo urudžbeni zapisnik gdje je Povjerenstvo primilo taj dokument početkom rujna.  Zakonski propisi koji reguliraju imenovanje i postavljanje naših šefova diplomatskih misija i konzularnih ureda ne predviđaju, u bilo kojoj varijanti, izuzeće onoga tko obavlja ulogu predsjednika Vlade– kazao je premijer.

Da sam primjerice bio u rodu s gospodinom koji me zbog ovog slučaja prijavio, a to je gospodin Bulj iz Mosta. Da sam njega imenovao veleposlanikom u Ujedinjenoj Kraljevini s njegovim sjajnim kvalifikacijama, prihvatio bih da je to eklatantan sukob interesa i apsolutno neprimjereno imenovanje nekoga s kim sam povezan, ovaj puta kumstvom i to mojim njemu prije dvadeset godina. To bi bilo strašno i katastrofa za državu, diplomaciju i politiku– poručio je premijer.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST