Posljednja prilika da se prijavite na natječaj za Nagradu EGSO-a za razvoj civilnog društva 2018

Written by on 06/09/2018

Posljednja prilika da se prijavite na natječaj za Nagradu EGSO-a za razvoj civilnog društva 2018. „Identiteti, europske vrijednosti i kulturna baština u Europi“!

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) poziva organizacije i pojedince koji rade za bolju Europu da se prijave na natječaj za Nagradu za razvoj civilnog društva, kojom se ove godine promiču inicijative povezane s europskim vrijednostima, identitetima i kulturnom baštinom. Rok za prijavu je 7. rujna 2018.

Kao predstavnik organiziranog civilnog društva na razini EU-a, Odbor je u lipnju objavio natječaj za nagradu koja iznosi ukupno 50 000 eura i dijeli se među najviše pet dobitnika. Želimo nagraditi inovativne inicijative kojima se znatno doprinosi napretku na sljedećim područjima:

• podizanje svijesti o višeslojnosti i bogatstvu europskih identiteta
• iskorištavanje punog potencijala kulturnog bogatstva Europe
• olakšavanje pristupa europskoj kulturnoj baštini i
• promicanje europskih vrijednosti kao što su poštovanje ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, sloboda, demokracija, jednakost i vladavina prava.

Cjelokupan popis uvjeta i internetski obrazac za prijavu dostupni su na našim internetskim stranicama – Nagrada EGSO-a za civilno društvo 2018.

Za Nagradu EGSO-a za razvoj civilnog društva mogu se prijaviti organizacije civilnog društva službeno registrirane u Europskoj uniji koje djeluju na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj ili europskoj razini. Mogu se prijaviti i pojedinci.

Svečanost dodjele nagrada održat će se 13. prosinca 2018. u Bruxellesu.

EGSO je pokrenuo Nagradu za razvoj civilnog društva, koja se ove godine dodjeljuje deseti put, kako bi nagradio i potaknuo konkretne inicijative i postignuća organizacija civilnog društva i/ili pojedinaca kojima se daje znatan doprinos promicanju zajedničkih vrijednosti na kojima počiva europska kohezija i integracija.

Ljubazno vas pozivamo da potaknete organizacije civilnog društva u svojoj zemlji da se prijave za EGSO-ovu Nagradu za civilno društvo 2018. i na taj način pomognete vrijednim projektima da osvoje priznanje.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST